Pogovori

Boštjan Fabjančič in Luka Gabrovšek, predstavnika Mastercard Slovenija

Pogovori

Mobilni telefon bo nadomestil plačilno kartico

Z Boštjanom Fabjančičem in Lukom Gabrovškom, predstavnikoma Mastercard Slovenija, smo se pogovarjali o tem, kdaj bo mobilni telefon postal osnovno plačilno sredstvo, ali bomo v prihodnosti brezstično plačevali tudi višje zneske in o razlogih za to, da v Sloveniji premalo uporabljamo kreditne kartice.

Pogovori

Borut Markelj, Trilogic

Pogovori

Ehrana: Naš končni cilj je razvoj logističnih algoritmov za prevoz hrane, ljudi ali paketov

Podjetniki Borut Markelj, Jernej Janežič in Žiga Lesjak so po zgledu tujih velikanov, kot so Uber eats, Deliveroo in Foodpanda, v Sloveniji postavili spletni portal ehrana.si in v nekaj letih osvojili domači trg dostave hrane. Z Borutom Markljem, direktorjem podjetja Trilogic, ki upravlja portal ehrana.si, smo se pogovarjali o njihovem začetku, kako jim je uspelo premagati konkurenco in o aktualnem poslovnem podvigu.

Pogovori

Pogovori

Marketing mora znati pripeljati kupca v roke prodajalca

Podjetje Frodx, ki ga vodi Igor Pauletič, se hitro širi, v lanskem letu je ustvarilo že dva milijona evrov prihodkov. »Pravimo, da podjetjem pomagamo tržiti in prodajati tako, kot bi njihovi kupci radi kupovali,« je pojasnil v pogovoru za Banko za podjetnike.

Pogovori

Pogovori

Okna niso večna, a bi morala preživeti najmanj eno generacijo

Hausmart – Z dobro marketinško strategijo so pridobivali zaupanje strank po vsej Sloveniji in se prebili od nepoznanega igralca na trgu oken in vrat do visokega tržnega deleža. Pogovor z Urošem Krekom, direktorjem in lastnikom podjetja Hausmart.

Pogovori

Pogovori

Nismo zgolj prodajalci posojil, temveč mnogo več

“Ni vse samo v najugodnejših pogojih financiranja, pomemben je tudi odnos med banko in stranko,” poudarja Simon Šimonka, vodja skupnosti Banka za Podjetnike in pomočnik direktorja sektorja poslovanja s podjetji v Gorenjski banki.

Pogovori

Jelko Gros Planica

Pogovori

Poleti v Planici so vredni najmanj 15 milijonov evrov

“Smo največji in najboljši nordijski center na svetu, drugi se učijo od nas,” se pohvali oče Nordijskega centra Planica Jelko Gros. Ne skopari z besedami o veliki pomembnosti Planice za gorenjsko regijo, slovenski turizem in celotno državo. Njene koristi se merijo v več deset milijonih evrov letno.

Pogovori

Pogovori

Začela sta s 500 evri, danes se kosata z najboljšimi!

Začela sta s 500-evrsko investicijo v stojnico ob Kavarni Bazen v Kranju in v prvem tednu s peko burgerjev zaslužila tisoč evrov. Dve leti pozneje sta Žiga Antolin in Klemen Bassanese iz Projekta Burger ustvarila nujno kranjsko postojanko, ki na portalu TripAdvisor kotira v samem vrhu.

Pogovori

Pogovori

Svetu bomo pokazali, da lahko tudi iz majhne Slovenije pridejo velike rešitve

Kriptovalute in kriptožetoni so trenutno najbolj vroča stvar v svetu financ. Cena bitcoina in drugih virtualnih valut raste v nebo. Nastaja ogromno novih podjetij, ki se ukvarjajo s kriptovalutami in kriptožetoni, ali pa so le te izdali v kampanji zbiranja sredstev (t.i. ICO – Prva javna ponudba žetonov).

Pogovori

Pogovori

Od hišne ordinacije do največjega zobozdravstvenega centra v državi

Zobozdravstveni center Osovnikar danes zaposluje 20 ljudi, skrb za svoje zobe pa mu zaupa več kot 20.000 pacientov. Še vedno deluje kot družinsko podjetje, v katerem zakonca Bernarda in Ljubo Osovnikar, prokurist podjetja, vajeti vedno bolj prepuščata potomcema. Imajo velike razvojne načrte, o katerih nam je v pogovoru spregovoril Ljubo Osovnikar.