Pravni nasveti

Pravni nasveti

5 korakov kako zagnati svoj posel, medtem ko ste še zaposleni?

Najpogostejša težava pri zagonu lastnega posla, ne glede na njegovo pravno obliko, je praviloma denar. Postavi se tudi vprašanje, kako začeti, če si ne morete privoščiti pustiti službe, da bi se takoj lahko v celoti posvetili razvoju poslovne ideje.

Mnogim podjetnikom je na neki točki na njihovi karierni poti postalo težko cele dneve delati zato, da bi s tem delom zaslužil nekdo drug. Vsekakor pa sta mesečno plačilo za opravljeno delo in relativna varnost zaposlitve dokaj trdna protiargumenta.

Pa vendar, začeti lasten posel ne pomeni (takojšnje) potrebe po odpovedi delovnega razmerja. Za uspešen prehod je potrebno dobro načrtovanje, predvsem pa odločnost in vera v lastno idejo in lastne sposobnosti.

Kje in kako začeti? Morda z opombo, da se ta članek ne posveča organizacijskim, davčnim in trženjskim strategijam, potrebnim, da dobro idejo ali hobi spremenite v posel, čemur smo se posvetili v našem vodniku Kako na podjetniško pot? V tem prispevku se posvečamo izključno vidiku odnosa s trenutnim, upajmo, da kmalu nekdanjim, delodajalcem.

 

Pravno ozadje in konkurenčna prepoved

Glede na naravo vaše ideje in prihodnjega posla preverite pogodbo s trenutnim delodajalcem in ugotovite, ali vam izvedbo lastne poslovne ideje preprečuje konkurenčna klavzula.

Ena od temeljnih obveznosti delavca je, da se v času delovnega razmerja vzdrži ravnanj, ki bi za delodajalca lahko pomenila konkurenco. Delodajalec lahko delavca zaveže, da ta obveznost velja tudi še po prenehanju delovnega razmerja (konkurenčna klavzula), vsekakor pa v času zaposlitve velja brezpogojna prepoved konkurenčnega delovanja.

To sicer ne pomeni, da delavec zunaj službenega časa ne sme opravljati nobene dejavnosti, na primer imeti tako imenovani popoldanski espe, tega mu delodajalec ne more prepovedati, ne sme pa opravljati dejavnosti, ki bi bila konkurenčna dejavnosti delodajalca, kot tudi ne dejavnosti, s katero bi lahko prišlo do konflikta interesov ali bi bila drugače nezdružljiva z delom, ki ga opravlja za delodajalca. Priporočljivo, če ne že kar nujno, je, da delavec pred začetkom opravljanja načrtovane dejavnosti delodajalca seznani s svojo namero, vendar mu formalnopravno za to ni treba pridobiti soglasja delodajalca.

 

Zagonska faza in potrebna sredstva za razvoj

Potem ko ste rešili vprašanje konkurenčne prepovedi in o svoji nameri obvestili delodajalca, se posvetite svojemu poslu. Ta faza bo ponavadi trajala kar nekaj časa, saj si morate zagotoviti dovolj prihodkov. Mnogi prihodnji oziroma mladi podjetniki v tej fazi pogosto vlagajo del denarja, ustvarjenega z zaposlitvijo, v rast lastnega posla. Druga ali pa dodatna možnost za zagotovitev dodatnih zagonskih sredstev so posojila.

Na neki točki boste sredstva potrebovali za nakup opreme ali pa za pomoč oziroma zaposlitev nekoga v obdobju, ko boste sami še vedno zaposleni in se ne boste mogli še v celoti posvetiti razvoju lastnega posla. Pazite, da si morebitno zaposlovanje drugih lahko zares privoščite oziroma da po poplačilu stroškov ne boste v izgubi, vsaj ne takšni, ki bi lahko ogrozila zagon posla.

 

Mreženje

Zagon uspešnega poslovanja skoraj vedno zahteva vzpostavljanje novih ali obnavljanje starih poslovnih stikov. Znova pazite na morebitno konkurenčno prepoved, ne pozabite pa tudi na etičnost poslovnih odnosov. Pri tem izkoristite moč spletnih poslovnih omrežij, kot je LinkedIn.

Pri mreženju se ne posvetite zgolj razlaganju svoje poslovne ideje. Preverite, kaj počnejo drugi in ali si lahko pri tem vzajemno pomagate.

 

Razkritje

Naslednji korak je zelo pomemben. Svojemu delodajalcu natančno predstavite poslovno idejo in način njene izvedbe. Vendar to storite šele takrat, ko s svojim poslom ustvarite že dovolj prihodkov.

Na tej točki še vedno ni smiselno dati odpovedi delovnega razmerja. Ta faza mnogim prihodnjim podjetnikom daje precejšnjo zadovoljstvo iz mnogih različnih in povsem subjektivnih razlogov.

 

Odhod in novi začetki

Uspešno ste prišli do točke, kjer si lahko čestitate. Razvili ste poslovno idejo, jo uspešno pretvorili v delovanje, ustvarjanje prihodkov pa pripeljali do stopnje, ko lahko odpoveste delovno razmerje.

Pogosto se na tej točki podjetniške poti začnejo največji izzivi in zgodijo največja zadoščenja. Srečno na novi poslovni poti, kjer vam lahko s koristnimi nasveti in seminarji pomaga tudi Banka za podjetnike.


O avtorju

Simon Šimonka

Direktor sektorja za poslovanje z malimi in srednjimi družbami, Gorenjska banka d.d. | Email: gorenjska-banka@gbkr.si