Podjetniške finance

najem pisarn

Podjetniške finance

Manj najemov pisarn tudi v Mariboru, Celju, Kranju in Kopru

Preverili smo razmere pri najemih pisarn v 5 večjih slovenskih mestih: Mariboru, Celju, Kranju, Kopru in Novem mestu. Podobno kot v Ljubljani je tudi v drugih večjih mestih sklenjenih bistveno manj najemnih pogodb za pisarne ter trgovske in gostinske lokale.

Pravni nasveti

konkurenčna klavzula in pogodbena kazen

Pravni nasveti

Konkurenčna klavzula in pogodbena kazen

Prepoved delavcu, da bi opravljal delodajalcu konkurenčno dejavnost, se lahko dogovori tudi za čas po prenehanju delovnega razmerja (konkurenčna klavzula). Zakon o delovnih razmerjih izrecno ne določa možnih posledic kršitev ali nespoštovanja takšne klavzule s strani delavca, vendar to ne pomeni, da delodajalec v takih primerih nima pravne zaščite.

Podjetniške finance

Najemi pisarniških prostorov

Podjetniške finance

Letos pol manj najemov pisarniških prostorov in lokalov

Po podatkih Geodetske uprave RS (Gurs) je bilo v obdobju od januarja do junija 2018 evidentiranih 459 prodaj poslovnih nepremičnin v vrednosti od nekaj tisoč evrov do več milijonov evrov. Za primerjavo: v istem obdobju lani je bilo 618 tovrstnih poslov.

Marketing in prodaja

Marketing in prodaja

Personalizacija – ni več vprašanje, ali naj e-mail začnem z “Živjo, {Ime}“

O zapisu o tem, kako pomembna je personalizacija, razmišljam že nekaj časa. K temu me je nekaj časa »spodbujal« trgovec, ki mi je pošiljal e-maile z nagovorom: »Andreja, ta in ta dan imate upokojenci popust na …«. Nič boljši pa niso klicni centri. Vsak mesec me pokliče nekdo, ki mi po minuti drdranja ponudi sestanek, ker da je ravno na … Read More

Podjetniške finance

Podjetniške finance

Še leto dni rekordno nizkih obrestnih mer

Obdobje rekordno nizkih obrestnih mer in poceni zadolževanja tako za gospodinjstva kot za podjetja, ki smo mu bili priča po letu 2013, se bo kmalu končalo. V Evropski centralni banki (ECB) so naredili odločen korak k zaostritvi denarne politike. Napovedali so, da bodo še pred koncem letošnjega leta prenehali s tiskanjem denarja v obliki odkupa evrskih obveznic. Že jeseni prihodnje … Read More

Podjetniške finance

Podjetniške finance

Kako po pravilih oddajati prek Airbnbja?

Slovenija postaja vse bolj zanimiva za turiste, kar nam pove tudi število prenočitev, ki že skoraj deset let narašča. Po podatkih Sursa, pridobljenih od registriranih ponudnikov nastanitvenih turističnih objektov, je lani Slovenijo obiskalo 4,9 milijona tujih turistov, kar je 14,6 odstotka več kot leta 2016. Posledično je Airbnb v zadnjih letih tudi v Sloveniji postal nov, morda celo bolj nepremičninski … Read More

Marketing in prodaja

Marketing in prodaja

Postali smo odvisniki od utripajočih pikic

Če utripajoče pikice pomirjajo ljudi, ker so sinonim za odzivnost oz. pogovor in ne izmenjavo vsebin, je naslednja pomembna naloga marketinških strokovnjakov, kako razvoj zavzetosti strank zapeljati prek sodobnih komunikacijskih kanalov kot so Facebookov Messenger in ostali sistemi za hitro sporočanje.

Podjetniške finance

PayWiser

Podjetniške finance

Učinkovit mobilni plačilni sistem za podjetnike

Kako uporabnikom zagotoviti enostavno plačevanje ne le z gotovino, ampak tudi s plačilnimi karticami in mobilnim telefonom? To je danes izziv za številne podjetnike, ki se odločijo za zagon lastnega posla. PayWiser, produkt podjetja Intech, omogoča sprejemanje plačil kjerkoli in kadarkoli.