Hitri vodiči

Ko na zaposlitvenem razgovoru sprašujete vi

2zaposlitveni_intervju_prenosČeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako, ima kadrovska služba ključno vlogo pri razvoju in rasti podjetja. Brez usposobljenih in izjemno motiviranih zaposlenih bo namreč podjetje le stežka doseglo zastavljene cilje in uresničevalo svojo strategijo. Zato je pomembno, da ne skrbite le za dobro delovno okolje, ampak že v izhodišču izberete kandidate, ki se bodo vanj kar najbolje vključili ter prispevali k napredku celotne organizacije.

Seveda je to lažje reči kot storiti. Zato smo za vas pripravili dokument, s katerim si lahko pri tem pomagate, saj v njem najdete koristne nasvete, kako med kandidati prepoznati tiste, ki si zares želijo delati pri vas in za podjetje predstavljajo dodano vrednost. Na razgovor povabite le takšne in ne izgubljajte časa s tistimi, ki nimajo ustreznih veščin in izkušenj, da bi svoje delo uspešno opravili.

Katera vprašanja zastaviti na razgovoru in kako se nanj ustrezno pripraviti, da boste iz množice kandidatov izbrali pravega za vaše podjetje, izveste v dokumentu »Ko na zaposlitvenem razgovoru sprašujete vi«.