Ko vas obišče davčni inšpektor: uveljavite svoje pravice

Banka Za PodjetnikePodjetniške finance

Davčni postopek se ne začne, ko na vrata potrka inšpektor, ampak že v trenutku, ko razmišljate, kako izpeljati nek pravni posel. “Vedno se vprašajte, ali boste v prihodnosti lahko dokazali, da ste ravnali prav.” Kako se pripraviti na obisk davčnega inšpektorja in na kaj je potrebno paziti med nadzorom, je udeležencem seminarja Banke za Podjetnike (BZP) pojasnila Mojca Šircelj, direktorica družbe Imobilia-GBK.

VEČ >

Ugovor tretjega v izvršilnem postopku

mag. Tadej Vodičar, LL.M.Delovno pravo

Pri izvrševanju sklepa o izvršbi se kaj hitro lahko zgodi, da izvršitelj zarubi predmet, na katerem ima dolžnik zgolj solastniški delež ali pa sploh ni njegov lastnik. Za takšne primere je solastnikom oziroma lastnikom, ki jim je bil v izvršilnem postopku nad drugo osebo zarubljen predmet, na razpolago institut “ugovor tretjega”, ki takšno stanje popravlja.

VEČ >

Upravljanje odnosov s strankami, chatboti in seks

Igor PauletičMarketing in prodaja

Temelj odnosa s stranko je, da si lahko zapomnite vse pogovore in jih zložite v eno samo korespondenco. Ne glede na to, kateri komunikacijski kanal je bil v katerem koli trenutku uporabljen. Stranke bodo vedno izbrale komunikacijsko sredstvo, ki je njim najbližje, in ne silite jih v komunikacijo po kanalu, ki je vam najljubši in najbolj razumljiv.

VEČ >

Razpisi v letu 2018

Kristina Kočet HudrapSredstva in subvencije

V letošnjem letu bo skupno na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo v letu 2018 na voljo 265,90 mio eur nepovratnih sredstev. Od tega bo 145,6 mio eur razpoložljivih v prvi polovici leta, 120,3 mio eur pa od avgusta do decembra. Osnova vseh razpisov je strategija pametne specializacije.

VEČ >

Posojilna pogodba

mag. Tadej Vodičar, LL.M.Delovno pravo

Posojilna pogodba je namenjena pospeševanju kroženja denarja. Na eni strani omogoča razvoj in nove investicije, na drugi strani gre za obliko naložbe. Ker je posojilodajalec izpostavljen tveganju, da mu posojilojemalec ne vrne posojila, je pomembno, da se k sklenitvi posojilne pogodbe pristopi premišljeno.

VEČ >