Računovodstvo in Finance

Računovodstvo in Finance

Kako po pravilih oddajati prek Airbnbja?

Slovenija postaja vse bolj zanimiva za turiste, kar nam pove tudi število prenočitev, ki že skoraj deset let narašča. Po podatkih Sursa, pridobljenih od registriranih ponudnikov nastanitvenih turističnih objektov, je lani Slovenijo obiskalo 4,9 milijona tujih turistov, kar je 14,6 odstotka več kot leta 2016. Posledično je Airbnb v zadnjih letih tudi v Sloveniji postal nov, morda celo bolj nepremičninski … Read More

Marketing in prodaja

Marketing in prodaja

Postali smo odvisniki od utripajočih pikic

Če utripajoče pikice pomirjajo ljudi, ker so sinonim za odzivnost oz. pogovor in ne izmenjavo vsebin, je naslednja pomembna naloga marketinških strokovnjakov, kako razvoj zavzetosti strank zapeljati prek sodobnih komunikacijskih kanalov kot so Facebookov Messenger in ostali sistemi za hitro sporočanje.

Podjetniške finance

PayWiser

Podjetniške finance

Učinkovit mobilni plačilni sistem za podjetnike

Kako uporabnikom zagotoviti enostavno plačevanje ne le z gotovino, ampak tudi s plačilnimi karticami in mobilnim telefonom? To je danes izziv za številne podjetnike, ki se odločijo za zagon lastnega posla. PayWiser, produkt podjetja Intech, omogoča sprejemanje plačil kjerkoli in kadarkoli.

Podjetniške finance

Naložbe v nepremičnine

Podjetniške finance

Kaj poganja cene nepremičnin

Rast cen nepremičnin zaznavajo v večini evropskih držav in tudi čez lužo. Kaj poganja cene nepremičnin? Razlogov je veliko, vendar med glavnimi kaže poudariti poceni denar, ki so ga zagotovile centralne banke, veliko denarja na bančnih računih, ki ob nizkih obrestnih merah na depozite najde pot na nepremičninski trg, umirjanje delniških trgov in prehod v zrel trend rasti ter povpraševanje, ki presega ponudbo.

Podjetniške finance

Plačilne kartice

Podjetniške finance

Slovenci pripravljeni na nove tehnologije plačevanja   

Raziskava Mastercarda: Slovenci radi potujejo. Na Hrvaško se jih bo kot na eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij letos podala dobra polovica. Ti so svojo namestitev že plačali prek spleta ali turističnih agencij, dobra petina jih bo storitve plačevala s kartico.

Pravni nasveti

Prenos lastninske pravice na nepremičnini

Pravni nasveti

Prenos lastninske pravice na nepremičnini s prodajno pogodbo

Nakup ali prodaja nepremičnine je pomembna življenjska oz. poslovna odločitev, s katero se v življenju običajno srečamo vsak vsaj enkrat. Tako prodajalcu kot kupcu torej koristi poznavanje določenih pravnih pojmov, ki so povezani s postopkom prodaje nepremičnine in bodo obravnavani v nadaljevanju tega prispevka.

Podjetniške finance

internet telefonija za podjetja

Podjetniške finance

Analiza: najboljši paketi internet-telefonija za podjetja

Preverili smo aktualno ponudbo slovenskih operaterjev za poslovne uporabnike. Iskali smo najboljšo možnost za manjše podjetje, ki deluje v storitveni dejavnosti.
Pri našem izboru ni pomembna le cena paketa ali posameznih storitev, ampak tudi kakovost mobilne in internetne povezave.

Računovodstvo in Finance

Zastavna pravica na nepremičnini

Računovodstvo in Finance

Kako naj zavarujem svoje terjatve – 3. del

Vsak poslovni subjekt se zaveda, kako težavno si je zagotoviti pravočasno in popolno plačilo svojih terjatev. Še posebej zato, ker kupnina skoraj nikoli ni plačana v celoti in vnaprej. Da bi se poslovni subjekti vsaj deloma lahko izognili težavam v prihodnje, predlagamo, da se poslužujejo katerekoli od možnih oblik zavarovanja plačil.

Sredstva in subvencije

Razvoj lesarstva

Sredstva in subvencije

Spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov

V začetku meseca junija je bil tako objavljen razpis »Spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov«, ki bo sofinanciral projekte katerih cilj oz. rezultat bo uvedba ali povečanje proizvodnje polproizvodov na področju predelave ali obdelave lesa.