Podjetniki ste na začetku poslovne poti v večini prepuščeni sami sebi. Pregled morate imeti nad čisto vsakim aspektom delovanja svojega podjetja, saj je uspeh odvisen prav od vas. Kar je pogosto tudi razlog, zakaj se vlogi, ko podjetje doseže določeno velikost, tako težko odpoveste.

Četudi začutite, da vas vodenje ljudi obremenjuje, da za to nimate časa in da vam primanjkuje moči za izboljšavo ali pripravo novih izdelkov, pri tem vztrajate, saj ne veste, kako narediti prvi korak, ali se ne morete prepričati, da vodenje prepuščate pravi osebi. Kar je lahko za podjetje še kako nevarno, saj s tem na kocko postavljate svoji glavni bogastvi: kader in proizvod.

Več o dogodku si lahko preberete v reportaži.

 

Galerija iz dogodka

O predavatelju

dr. Robert Ličen
Dr. Robert Ličen se s svojim podjetjem Profit-plus d.o.o. že od leta 2009 ukvarja s svetovanjem slovenskim podjetnikom in reorganizacijo njihovih podjetij. Kot manager z večdesetletnimi izkušnjami je dr. Robert Ličen v preteklosti pomagal pisati uspešne zgodbe več podjetij, med njimi tudi Akrapovič d.o.o., Steklarna Rogaška d.d. in Gorenje d.d. Za svoje delo je prejel nagrado Mladi manager leta 2005, za uspešno sanacijo podjetja Steklarna Rogaška d.d. pa nagrado Managerski izziv leta 2007 v kriznem vodenju. Od leta 2009 preko svojega podjetja Profit-plus d.o.o. kot coach in predavatelj sodeluje s številnimi slovenskimi podjetniki.

Je tudi kolumnist, avtor strokovnih člankov, objavljenih v številnih revijah in strokovnih publikacijah, aktivni udeleženec različnih simpozijev in okroglih miz doma in v tujini.